איך לבחור מטפל ? איך לבחור מטפלת ?
איך לבחור מטפל/ת לטיפול CBT , לטיפול פסיכולוגי
טיפול הוא תהליך אינטימי ורגיש מאוד. אנחנו רוצים לחשוף את הרגשות היקרים והכמוסים ביותר שלנו אצל מי שיוכל להבין אותנו ולעזור לנו בצורה המיטבית. לחלקנו יש העדפה לפסיכולוגית ולחלקנו לפסיכולוג. בטיפול יש חשיבות עליונה להתאמה האישית בין המטופל/ת לבין המטפל/ת. ההתאמה הזו לא נמדדת במספר התארים שיש למטפל וגם לא קשורה בהכרח למקצועיות וליכולות האישיות שלו. חשוב מאוד שנוכל להרגיש נוח וטוב עם הגורם המטפל. אם בשיחה הראשונית איננו מרגישים כך בהחלט אפשר ואף צריך להמשיך לחפש עד שנדע שהגענו לאדם הנכון.
יש חשיבות להמלצות שנקבל על הגורם המטפל ולרקע המקצועי שלו. יש חשיבות גדולה לפניה למי שתחום המומחיות שלו והנסיון שלו מתאים לבעיות שלשמן פנינו. מטפל שעיקר התמחותו בפוביות ואין לו נסיון בטיפול בדיכאון לא יתאים לנו אם סיבת הפניה שלנו היא דיכאון גם אם הוא מטפל ברמה גבוהה ביותר בתחום התמחותו.
גם לנושאים טכניים ולכאורה מינוריים כמו מיקום יש חשיבות בבחירה. מטפל שנצא במקום מרוחק ובעייתי להגעה עלול להתברר כעול גדול מידי בשבילנו.
מחיר הטיפול - יש טווח גדול של מחירים אפשריים וחשוב שנהיה בטוחים שאנחנו יכולים לעמוד בהוצאות הטיפול ושהן בטווח הסביר והנכון לנו. אם המטפל יקר מידי בהחלט יש אפשרות לנסות למצוא טיפול במחיר נגיש יותר. או להעלות את הנושא בפני המטפל אולי הוא יוכל להמליץ לנו על מחיר טיפול זול יותר במקום אחר. חשוב גם להבין מראש פחות או יותר על איזה סדר גודל של מספר טיפולים מדובר כדי שנוכל לתכנן פיננסית את ההוצאה על הטיפול.