top of page

טיפול באינטרנט - טיפול מקוון - טיפול אונליין - טיפול בזום

טיפול פסיכולוגי באינטרנט

טיפול באינטרנט בזום

טיפול באינטרנט הוא טיפול זהה לטיפול באמצעות שיחות בקליניקה. הטיפול נערך באמצעות תוכנת זום או תוכנה דומה כשהמטפל נמצא בקליניקה והמטופל בביתו. אורך הטיפול זהה לאורך הטיפול הפרונטלי כ 50 דקות. והתכנים המועלים זהים גם כן. מגפת הקורונה נתנה דחיפה עצומה והפכה את הטיפול באינטרנט למקובל ונפוץ בהרבה, ואיפשרה קבלה של הטיפול מרחוק הן על ידי מטפלים והן על ידי מטופלים. מרבית המטפלים מציעים היום אפשרות לבחור בטיפול בזום במקביל לאפשרות לטיפול בפגישה פיסית פנים אל פנים. 

היתרונות בטיפול מקוון מעבר לחיסכון בזמן הכרוך בהגעה לקליניקה ומעבר לאפשרות לספק את הטיפול הפסיכולוגי בעלות נמוכה יותר הן גם אפשרות לקבל את הטיפול בצורה גמישה ונגישה הרבה יותר. ניתן לקבל את הטיפול גם כשאנחנו נמצאים במשרד וגם מי שמתקשה להגיע פיסית כתוצאה ממוגבלות או קשיים לוגיסטיים או מי שנמצא בחו"ל יכול לשמור על רצף טיפולי שכל כך חשוב לתהליך הטיפולי. הגמישות מאפיינת גם את השעות האפשריות לטיפול. כשטיפול באמצעות האינטרנט מאפשר קבלת טיפול גם בשעות הערב המאוחרות או הבוקר המוקדמות. 

הטיפול המקוון מאפשר קבלת טיפול קצר טווח יעיל כשאנחנו זקוקים לו. והתערבויות דחופות בזמנים שאנחנו באמת צריכים אותן. הטיפול בזום מאפשר מסגרת נוחה ונעימה לפגישה ראשונה כשרק לאחריה יוכל המטופל להחליט אם הוא בכלל מעוניין להמשיך בטיפול. האפשרות לא להמשיך בטיפול שנראה לנו פחות מתאים או אפקטיבי או עם מטפל שאנחנו פחות "מתחברים אליו" יותר נגישה ואפשרית בטיפול באמצעות האינטרנט. 

שמירה על פרטיות בטיפול באינטרנט

בטיפול באינטרנט אין צורך להגיע לקליניקה. אין צורך לחכות בחדר ההמתנה. אין צורך לפגוש אנשים. אין צורך לראות את המטופלים היוצאים מהטיפול הקודם או לראות את מי שנכנס לטיפול אחרינו. האנשים שנמצאים מחוץ לחדר הטיפולים לא שומעים את מה שיש לנו להגיד. רבים מרגישים שהפרטיות שלהם בטיפול מקוון נשמרת יותר. 

חסרונות בטיפול באינטרנט

לטיפול באינטרנט עלולים להיות חסרונות וליקויים רבים. אין פגישה של פנים אל פנים. אין אפשרות "להרגיש" את המטופל ואת כל תחושותיו ולמטופל אין אפשרות לחוות את המטפל באופן בלתי אמצעי. אין ספק שחלק משמעותי ממה שנקרא "הקשר הטיפולי" עלול להיפגע. אין דינה של פגישה פנים אל פנים שבה נראה ונשים לב לכל העוויה בפנים לכל תזוזה קטינה ברגל ולכל המהות אחד של השני לפגישה "טכנית" ומרוחקת כשאנחנו מופרדים ורואים אחד את השני באמצעות המסך. הטכנולוגיה עם כל יכולותיה ויתרונותיה עדיין לא יכולה להתחרות ולנצח את הקשר הבינאישי המיידי והקרוב. מכיוון שחלק משמעותי בהצלחת הטיפול תלוי בקשר הבינאישי הנרקם בין המטפל למטופל עלול להיות כאן סיכון ופגיעה בסיכויי הצלחת הטיפול. 

שפת הגוף פחות נוכחת בטיפול באמצעות האינטרנט ומכיוון שחלק משמעותי מהרגשות והתחושות שלנו לא "עוברות" באופן מילולי , אם נפסיד את האינפורמציה הרבה שכלולה בשפת הגוף ובשדרים הבלתי מילוליים נאבד חלק משמעותי מהיכולת שלנו להבין אחד את השני. להבין ולהיקשר. 

המבנה הקבוע של הפגישה הטיפולית. המיקום הקבוע. חדר הטיפולים המוכר והנעים שמחכה לנו. המקום הבטוח שאנחנו מזהים בחדר הטיפולים נעלם מאחורי המדיום הקר והמנוכר של המחשב. המחוות שנעשות על ידינו בכניסה לטיפול, המבט המהיר במטפל המבט שלו בחזרה,חצי חיוך והמבט החם והתומך והדואג בסוף הפגישה נעלמים ואינם אפשריים למול הצפצוף האלקטרוני של המכונה הבלתי אנושית שנקראת מחשב. 

בחדר הטיפולים הפיסי אנחנו יודעים שאנחנו שמורים ומוגנים. שאף אחד לא יפריע ולא יסיט את תשומת ליבנו. בטיפול באמצעות האינטרנט אנחנו חשופים לרעשי רקע, לצלצול בדלת, לקריאה ממישהו שצריך אותנו, לחוסר השקט החיצוני שפולש לתוך המרחב הטיפולי. 

bottom of page